Open Monumentendag 2017

Zaterdag 9 september is het weer Monumentendag met dit jaar als thema “Boeren, burgers en buitenlui”. Molen de Vlieger doet uiteraard ook mee die zaterdag.  De wieken zullen, naar verwachting draaien en bij voldoende windkracht die dag zal ook het schoepenrad worden aangezet zodat bezoekers de functie van de poldermolen, het wegmalen van het overtollige polderwater, van dichtbij kunnen beleven. Altijd spectaculair om te zien!

In het kader van het Mondriaan jaar is in de molen tijdelijk en in samenwerking met het Haags Gemeentemuseum en Museum  Swaensteyn,  een expositie ingericht met replica’s van Mondriaan molenschilderijen.  Tevens zijn de wieken voorzien van (hulp)zeilen in Mondriaan kleuren en patronen.

Om 13:30 uur zal molenaar Bram Zonderop de molen laten “spreken”. Niet letterlijk natuurlijk maar Bram zal met de stand van wieken laten zien hoe b.v.  vreugde of rouw wordt getoond. Bij de molen staan  verder door kinderen van de basis school Pius X gemaakte kunstwerken waardoor men letterlijk zijn of naar hoofd kan steken. Dat levert vast een fotogeniek moment op!

 

De molen is zaterdag open van 10:00 – 16:00 uur en de toegang, met rondleidingen door de vrijwilligers, is die dag gratis.  

Share This: