Monumentendag 2019

Maak kennis met  Molen de Vlieger én de nieuwe molentuin!

Molen de Vlieger laat de bezoekers tijdens Open Monumentendag, zaterdag 14 september,  een kijkje nemen voor- en achter de schermen. Molenaar Bram Zonderop en het team vrijwilligers verzorgen tussen 11.00 en 16.30 uur doorlopend rondleidingen in een van de oudste poldermolens van Holland. Bovendien geven ze tekst en uitleg bij de dit jaar aangelegde moestuin. Speciaal voor de jongste bezoekers worden er pannenkoeken gebakken! Het thema van Open Monumentendag is dit jaar ‘Plekken van plezier’. Dat is de molentuin vandaag de dag ook. In vroeger tijden was dat wel anders. De molenaar en zijn gezin waren voor hun voedsel voor een belangrijk deel op de eigen tuin aangewezen. Ze woonden immers buitenaf en moesten zelfvoorzienend zijn. Aardappelen, groenten, kruiden, ze zijn weer te vinden in de molentuin.

Tijdens Open Monumentendag worden de rondleidingen door de molen, speciaal tijdens deze dag, uitgebreid met een bezoek aan de tuin. Dat alles gebeurt in en om molen in de Polder Essesteijn, Essepad 3 in Voorburg.
Wilt u alvast een indruk krijgen van wat er allemaal te zien is in en rondom de molen, kennis maken met molenaar Bram en vrijwilligers Corrie, Fred en Eddy click dan  hier om te kijken naar een reportage  over de molen die TV Midvliet maakte in het kader van de komende Monumentendag.

Overigens heeft men bij Molen de Vlieger dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers voor zowel rondleidingen als de tuin. Heeft u interesse of wilt u nadere informatie? Vraag er de molenaar naar of mail naar info@molendevlieger.nl

 

Share This: