Molendag Leidschendam-Voorburg 2018

 

Molens De Vlieger en De Salamander presenteren zich weer op de Molendag Leidschendam -Voorburg op zaterdag 7 juli 2018. Dit jaar met als  thema  “Muziek in de Molens”, bij molen De Vlieger ingevuld door muzikale optredens van het Shantykoor Midscheeps (13:30 uur) en Angelique Schipper zang en theater (15:00 uur). Onze deskundige vrijwilligers verzorgen natuurlijk weer interessante rondleidingen. De molen is geopend van 11.00 tot 16.00 uur en is deze dag gratis toegankelijk.

Tevens zijn er diverse kinderactiviteiten. Zo organiseert het IVN bij de molen weer “speuren in de slootjes”. Welke diertjes leven er allemaal in het water bij de molen? Samen met de bioloog en gewapend met een schepnet gaan we op zoek!  En feest want ook worden er nog pannenkoeken gebakken!

 

Deze  dag start ook de molenfotowedstrijd. Maak van de molen(s) in  Leidschendam of Voorburg de mooiste foto in hun omgeving of binnen in de molen en maak kans op een fraaie prijs! Voor jong en oud een echte uitdaging!
Leden van de Fotokring Leidschendam zijn op de Molendag aanwezig voor advies en ondersteuning. Tot 15 augustus kan men foto’s inzenden. Een deskundige jury maakt op Monumentendag, op 8 september 2018, de winnaars bekend.

 

Share This: