Opening molenseizoen, NLdoet en Museumnacht Kids groot succes!

Zaterdag 16 maart was een drukke dag rond museummolen De Vlieger aan het Essepad in Voorburg. Enthousiaste vrijwilligers, van onder andere NLdoet, werkten overdag aan de molenmoestuin die nu duidelijk vorm begint te krijgen

De molen moestuin

Om 15:00 uur lichttte wethouder Astrid van Eekelen de vang en gaf zo het startsein voor het nieuwe molenseizoen. Dat viel, mede door de harde wind die dag, zeker niet mee. De wethouder werd na het lichten ontvangen in de molen, mocht (bij hoge uitzondering), plaats nemen in de bedstee en kreeg, van molenvrijwilliger Aart Struijk, een korte rondleiding door de molen.

Start Molenseizoen 2019
De molenkeuken

Vanaf 18.00 uur startte de Museumnacht Kids . Op het programma stonden een speurtocht door de molen en de kindertheatervoorstelling “Zo draait de Molen”. Beiden werden goed bezocht. Het kindertheater was geheel gevuld en met volle aandacht luisterden de kinderen naar het verhaal van de molenaar die plots op reis ging en zijn achtergelaten vrouw tot wanhoop dreef omdat zij niet wist hoe zij de vang (de rem op de molen) moest bedienen. Tijdens de speurtocht door de molen kwam dan ook meermaals de vraag waar die vang dan wel zat! Al met al een zeer geslaagde avond met vele, enthousiaste bezoekers!

Share this: