Agenda/16 maart Opening molenseizoen/NLdoet/Museumnacht kids

Agenda
Het molenjaar 2019 staat weer bol van de activiteiten en een kort overzicht van de activiteiten vind u onder de tab Agenda. Bijzonder dit jaar is dat het in oktober 30 jaar geleden is dat de molen werd verplaatst van de Allard Piersonkade naar zijn huidige locatie aan het Essepad en dit feit gaan we in oktober op een bijzondere wijze vieren!

NLdoet
Vroeger had elke poldermolen zijn eigen moestuin om in het levensonderhoud te voorzien van de molenaar en zijn gezin. Wij willen weer een moestuin aanleggen bij de molen met vergeten groenten, fruit en kruiden. In het kader van de actie NLdoet op 16 maart kunt u ons, van 11:00-16:00 uur die dag, daar bij helpen met raad en daad. Met de moestuin willen we een nog betere indruk kunnen geven hoe het leven en het werk in en rondom de molen vroeger was.

Opening Molenseizoen
Op 16 maart a.s. gaat de molen weer open voor bezoek en om 15.00 uur zal wethouder Astrid van Eekelen het Molenseizoen formeel openen door het lichten van de vang.

Museumnacht Kids
Die zelfde avond van 16 maart is er de Museumnacht voor kids. Tijdens Museumnacht voor Kids kan je komen ontdekken hoe het leven in en rondom Poldermolen De Vlieger was en hoe de molen werkt.
Je kan dit ontdekken door samen met een gids door de molen te gaan. Maar kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen zelf op speurtocht gaan en zelf de antwoorden op veel vragen vinden die te maken hebben met het leven in en rond de molen, waar de molens vandaan komen, hoe ze werken en nog veel meer.
Voor de kleinsten van 4 tot 8 jaar is er een hele leuke theatervoorstelling die ze meeneemt in hun fantasie. Ook zij ontdekken hoe het was om in een molen te leven en waar de molen voor gebruikt werd.
 
PROGRAMMA
18:30-19:45 4 tot 8jr – Kindertheatervoorstelling “Zo draait de molen” 
18:00-22:00 alle leeftijden – Rondleiding door de molen
18:00-22:00 8 tot 12jr – Speurtocht door de molen

Kaarten voor deelname aan Museumnacht Kids zijn te verkrijgen via https://www.museumnachtkids.nl/kaartverkoop/
Voor €7,50 kunnen de kinderen die avond in alle musea in Den Haag en Voorburg meedoen aan vele leuke activiteiten.

Share This: