Erfgoeddag “Schatten van de Gouden Eeuw“

Volgende week is het zover, de Erfgoeddag Schatten van de Gouden Eeuw, op zaterdag 13 april in Gemeente Leidschendam-Voorburg.

Breng een bezoek aan het Huygenskwartier Voorburg voor een bezoek aan de Oude Kerk en Museum Swaensteyn waar rondleiders je vertellen over de lopende tentoonstellingen en exposities. Ga langs bij museum Hofwijck voor de film ‘Constantijn ontdekt Rembrandt’. Misschien kom je beide mannen nog wel tegen! Rond 12 uur is, bij de pomp in de Herenstraat,  de formele opening van de dag door Stichting Mooi Voorburg.  Bezoek de vele kraampjes van de erfgoedpartners voor meer informatie.

Pak de bus van het Haags Busmuseum door naar de Bibliotheek aan de Vliet voor de lezing over de Gouden Eeuw die om 14.15 uur start, of stap uit bij Molen de Vlieger – Voorburg en Kinderboerderij Essesteijn.

Ga met de boot vanaf de Huygenshaven richting Leidschendam en bekijk daar de expositie over de geschiedenis van Leidschendam op de Damlaan of loop mee met de historische wandeling langs de gebouwen uit de 17e en 18e eeuw. Bij Houtzaagmolen De Salamander kun je de mooiste kleurplaten kleuren. Met muziek rond het sluisgebied, wordt om 17.15 uur door de commissaris van de Koning het watersport -en het toeristenseizoen officieel geopend!

Het programma van alle activiteiten, inclusief aanvangstijden, is te vinden op de site van museum Hofwijck 

Share This: