Molendag Leidschendam-Voorburg

De molendag
Op zaterdag 11 juli zal voor de 2e keer de molendag Leidschendam-Voorburg plaats vinden.
Een gezamenlijk initiatief van molenaars en vrijwilligers van molen De Vlieger in Voorburg, De Salamander in Leidschendam en de Molendriegang in Stompwijk.
Ter gelegenheid van de molendag Leidschendam Voorburg vinden diverse activiteiten plaats in/rondom de molens en ook is er een fotowedstrijd.
Voor de folder met het programma voor alle molens klik Molendag Leidschendam Brochure 2015, voor het uitgebreide programma bij molen De Vlieger lees verder.

De fotowedstrijd!
Wie maakt de mooiste, origineelste, meest bijzondere of leukste foto van de molens in Leidschendam-Voorburg en Stompwijk?
Het thema van de wedstrijd is “De Macht en Pracht van de molens”. De Macht is van het draaien van de wieken,  De Pracht stralen al onze historische monumenten uit.
Er is een categorie voor de jeugd tot 12 jaar en een vanaf 12 jaar en ouder. Elke winnaar in de categorie ontvangt een mooie prijs.
Een deskundige jury, bestaande uit Wethouder Cultuur van Leidschendam-Voorburg Frank Rozenberg en de fotografen Charles Groeneveld en Ot Douwes, beoordeelt de genomineerde inzendingen.
De genomineerde foto’s worden geëxposeerd in molen De Vlieger en molen De Salamander vanaf 4 juli.
Foto’s (in 2-voud en op A4 formaat) kunnen tot 27 juni 12:00 uur worden ingeleverd bij de genoemde molens.
 N.B. Termijn voor inleveren foto’s is inmiddels verstreken!
De prijsuitreiking is op 11 juli 2015 om 14:00 uur bij molen De Vlieger door de juryvoorzitter, wethouder Frank Rozenberg.

Programma molen De Vlieger ( 10:00 uur -16:30 uur)

11:00 – 16:00 uur Speurtocht
Een leuke speurtocht voor de kinderen in de sloten rondom de molen onder leiding van een gids van het IVN.
Watervlooien, een kikkertje, vreemde beestjes, schep ze uit de sloten, bekijk ze in het groot en wie weet wat jij allemaal vindt! De gids van het IVN weet er alles van!

vanaf 13:300 uur Zang en vertellingen
Angelique Schipper, in de rol van mevrouw Zondermolen,  zingt en speelt op de accordeon. Natuurlijk zingen we allemaal uit volle borst mee als wordt ingezet op “daar bij die molen”.

En verder:
Tussen molen De Vlieger en molen De Salamander  pendelt een originele boerenkar  met tractor die vroeger veel werd gebruikt voor het vervoer van kaas, melk en groenten.  Laat u eens prinsheerlijk rondrijden! De eerste rit start om 11:00 vanaf molen De Vlieger en voor de kosten hoeft u het niet te laten want het is dit keer gratis!

Toerfiets club “De Tol”” heeft voor u twee fietsroutes (13 en 37 km) uitgezet die u lang 5 verschillende molens in de omgeving voeren. De routes zijn verkrijgbaar bij molen De Vlieger en molen De Salamander. Fiets de route langs alle molens en verzamel de stempels.

41 slootje 2012 (2)

Share this: